Disable Preloader

Pegawai Kanan Pengurusan

Terry Yee Chee Ho

Ketua Pegawai Eksekutif Capspring Temasik Financial Group dan berkhidmat di Lembaga Pengarah.

Sebelum menubuhkan Capspring pada tahun 2012, Terry Yee telah bersama Prudential Malaysia sejak 2004 sebagai perancang kekayaan utama, melaksanakan rancangan kewangan peribadi untuk individu. Beliau pernah berkhidmat di beberapa jawatan kanan di SAAG Berhad, pakaian minyak dan gas dan Padiberas Nasional Berhad (Bernas), syarikat beras utama negara, yang bertanggungjawab menguruskan kedudukan kewangan bagi kedua-dua syarikat. Terry Yee juga sebelum ini menjadi juruaudit di PricewaterhouseCoopers. Beliau boleh dihubungi di terry@capspring.com.my atau 012-3859118.

Kebiasaannya, Terry secara dasarnya optimis dan secara konsisten mencabar norma industri dan teknologi untuk mendorong syarikat ke tahap yang lebih tinggi. Selain itu, dia berharap suatu hari nanti, Stadium Emirates akan menyaksikan kemunculan Trofi Liga Juara-Juara.

 terry@ctfg.com.my

Angie Teh Aun Chee

Angie Teh menjadi sebagai pegawai pengurusan kanan pada awal tahun 2013. Beliau telah berperanan dalam memastikan operasi dibelakang tabir berjalan dengan lancar dan juga mengambil pelbagai peranan lain seperti pentadbir, komunikasi serta memimpin pasukan penasihatnya sendiri.

Sebelum itu, beliau adalah berkelulusan grafik dan multimedia dan telah bersama Prudential sejak tahun 2008. Sikap manisnya telah memikat ramai pelanggan untuk jangka masa panjang dan mendorongnya melepasi segala halangan yang dihadapi oleh ramai agen.

Angie percaya bahawa anak perempuannya yang masih kecil akan menjadi pakar pemakanan yang terkenal suatu hari nanti selagi dia mengambil makanannya dalam masa 2 jam setiap kali tanpa cerewet.

 angieteh@ctfg.com.my

Mohd Amin Bin Maktar

Berpusat di Kota Bharu, Amin memegang peranan sebagai Ketua di cawangan Pantai Timur sejak 2015 dan secara konsisten menjalankan pelbagai kelas insurans secara peribadi dan juga untuk orang ramai.

Beliau telah bersama Prudential sejak 2006 dan sebelum itu, adalah pensyarah dalam jurusan perniagaan dan juga dikenali sebagai chef terkenal dengan masakan Thailand. Keistimewaannya adalah pulut mangga bersama sedikit pudina zingy untuk rasa yang luar biasa.

Walaupun takut dengan pergolakan udara semasa penerbangan, Amin yakin pergolakan dalam sektor kewangan akhirnya akan menghasilkan kecekapan, ketelusan dan kejayaan yang lebih baik kepada mereka yang bersedia. Dia juga bersiap sedia dengan sampan sekiranya Kota Bharu ditenggelami air pada musim tengkujuh.

 mohd.amin@ctfg.com.my

Tan Kuan Hui

Kuan Hui adalah Ketua Jabatan Latihan pada tahun 2017 dan telah menjawat jawatan sebagai Ketua Jabatan Jualan pada tahun 2019. Dia ketika ini menerajui pengembangan penjualan dan memimpin pasukan penjualan untuk mendapatkan tawaran baru dan meneroka segmen pasaran yang disasarkan.
Selain itu, dia juga membimbing pemimpin pasukan ke arah kecekapan penjualan yang konsisten.

Orang lama dalam industri sejak 2004 di mana dia pertama kali menyertai Prudential, dia adalah Setiausaha Berkanun untuk pelbagai syarikat.

Kuan Hui percaya seseorang dapat memindahkan gunung selagi ada kepercayaan yang tinggi, sehingga ada yang menghalang jalan dan mereka kemudian akan memindahkan pokok, sungai, haiwan bersama dengan kereta kesayangannya ke tempat lain. Tetapi mereka tidak akan dapat menggerakkan cinta ayahnya kepada mereka. (anak-anak, bukan kereta)

 kuan@ctfg.com.my

Michelle Tong Sau Peng

Michelle Tong menyertai CTFG pada awal 2019 sebagai Ketua Jabatan Bimbingan. Beliau berperanan memberi maklumat mengenai bimbingan yang tepat untuk memenuhi keperluan latihan bagi semua penasihat kewangan dan rakan sekutu.

Dahulu dari Prudential, beliau telah membawa lebih dari 10 tahun pengalaman di mana peranan eksekutifnya dalam industri fesyen dan minuman sebelum ini.

Kebiasaannye, beliau lebih suka meluangkan masa bersama keluarga dan pergi ke puncak bukit untuk menghirup udara segar bagi melepaskan diri dari kehidupan kota yang sibuk dan juga daripada semua peminatnya.

 michelletong@ctfg.com.my